Dongguan xinzhirun Crafts Co., Ltd

Uudised

WTO veebilehvikud uurivad teed säästva kaubanduse suunas pärast COVID-19
Vabastusaeg: 2020-06-06 16:39:49  Löögid: 16

Kaubandusel ja WTOl on oluline roll maailma taastumise suunamisel jätkusuutliku maailma heaolu suunas.’ rahvastiku ja planeedi heaolu suunas COVID-19 kriisi järel, ütlesid kõnelejad 4-juunis, et maailmakeskkonnapäeva tähistamiseks korraldatud veebilehvik on organiseeritud.Pandeemia järelmõju annab võimaluse tööd uuesti hoogustada, nii et kaubanduspoliitika aitaks luua keskkonnahoidlikumaid ja vastupidavamaid majandusi, nagu nad ütlesid.



“ planeedi kaitsmine ei ole luksus.See on vajalik.COVID-19 pandeemia on õigustatult juhtinud meie tähelepanu tervisekriisile ja selle tohututele sotsiaalsetele ja majanduslikele mõjudele,” Maailma Kaubandusorganisatsiooni peadirektor Roberto Azevêō öelnud videosõnumis WTO kaubandus- ja keskkonnakomisjoni (CTE) esimehe, Barbadose suursaadiku Chad Blackmani poolt kokku kutsutud online-üritusele, mida toetab Barbadose suursaadikWTO sekretariaat.

Üha suurenevad keskkonnaprobleemid jätavad meie ühiskonnad kaitsetuks loodusõnnetuste, ressursside nappuse ja haiguste ees.Ja me teame, et kõige vaesemad kannatavad kõige rohkem.See kriis nõuab tegelikult kollektiivset vastust kaubandusele, mis soodustab jätkusuutlikkust, kaasatust ja vastupidavust,” ütles DG Azevêdo.Tema täielikud märkused on kättesaadavad   Siin.

“Hea uudis on see, et me ei alusta nullist,” suursaadik Blackman ütles.

Enne pandeemiat oli CTE juba globaalne foorum, mis oli pühendatud ülemaailmse säästva kaubanduse alase koostöö edendamisele, arutades WTO liikmeid 35; 39; poliitika, millega luuakse ringmajandus, tegeletakse plastilise saastega ning kõrvaldatakse keskkonnakaupade ja -teenuste kaubandustõkked.Suursaadik Blackman julgustas WTO liikmeid intensiivistama poliitilist dialoogi, elavdama jõupingutusi, et muuta kaubanduspoliitika jätkusuutlikkust toetavaks ja uurima loomingulisi viise, kuidas muuta kaubandus kasvavate keskkonnariskide suhtes vastupidavamaks.

“Me peame säilitama hoo komitees.Öeldakse alati, et me ei tohiks kunagi raisata head kriisi.Ma usun tõesti, et COVID-19 annab meile võimaluse rakendada kõike, mida me oleme püüdnud saavutada juba mitu aastat WTO raames ja väljaspool WTOd, ütles suursaadik Blackman.

Teised kõnelejad rõhutasid, kuidas COVID-19 kriis on suurendanud jätkuvaid väljakutseid kaubanduses ja keskkonnas ning seda, kuidas ülemaailmset koostööd saab selle järel intensiivistada.

Suursaadik Andrew Staines Suurbritanniast märkis, et WTO liikmed ei ole veel sõlminud lepingut, et liberaliseerida keskkonnasõbralike kaupade ja teenuste kaubandus, mis vähendab kasvuhoonegaaside heitkoguseid ja muud saastet ning parandab energiatõhusust.Ta ütles, et vajadus ehitada ümber pärast COVID-19 kriisi ja tegeleda kliimakriisiga annab liikmetele uue võimaluse selles vallas uuesti proovida.Kaubandus on tehnoloogia levitamise võtmetähtsusega tegur ja võib toetada keskkonnahoidliku ülemineku edendamiseks vajalikku innovatsiooni.

Diane Holdorf, Maailma Säästva arengu Nõukogu Toidu ja Looduse tegevdirektor Maailma Ärinõukogus, kes kajastab pandeemia ajal esinevaid kaubandushäireid, ütles, et erasektor võib mängida olulist rolli jätkusuutliku kaubanduse edendamisel ja ülemaailmse tarneahela paindlikumaks muutmise tagamisel.WTO võib aidata majandusel areneda, et olla kaasavam ja keskkonnateadlikum.

ÜRO keskkonnaprogramm' turu- ja ressursiosakonna juhataja Steven Stone rõhutas mitmepoolse eeskirjade järgimise tähtsust üleilmse ja riikliku heaolu jaoks, luues partnerlus kaubandus- ja keskkonnakogukondade vahel;ja kasutada ära praegust pöördepunkti, et saavutada muu hulgas kauaoodatud tulemusi kalanduse toetuste, fossiilkütuste subsideerimise reformi, süsinikuturgude ning ebaseadusliku ja reguleerimata eluslooduse kaubanduse valdkonnas.

Daphne Ewing-Chow, Forbes vanem toetaja, vaatas kriisi mõju kaubandusele Kariibi mere ja väike saareriigid, kes peavad maadlema kliima häired.   Ta rõhutas kaubanduse tähtsust vastupanuvõime suurendamisel, töökohtade loomisel ja majanduse mitmekesistamise toetamisel kui vahendit majanduse elavdamiseks pärast COVID-19.

Céline Charveriat, Euroopa Keskkonnapoliitika Instituudi (IEEP) tegevdirektor, juhtis tähelepanu ohule, et majanduse elavdamise strateegiad pärast COVID-19 võivad kaitsta ebatõhusaid ja keskkonnaalaselt kahjulikke tööstusharusid kerjamise teie naabripoliitika kaudu.Ta nõudis taastamisstrateegiaid, mille eesmärk ei ole mitte ainult võimaldada riikidel tagasi pöörduda, vaid liikuda edasi jätkusuutlikuma tuleviku suunas.

Carolyn Deere Birkbeck, kes on rahvusvaheliste ja arenguuuringute kraadiõppe instituudi vanem uurija, toetas proua Charveriati, viidates, et WTO tõhustab olemasolevat tööd oma keskkonnaalase tegevuskava kallal, kuid arvestab ka jätkusuutlikkusega seotud mõõdet kõigis läbirääkimistes, mis jäävad väljapoole keskkonnaportfelli.Nad rõhutasid, kui oluline on aidata arengumaadel juhtida rohelist üleminekut ja suurendada kaubandusabi kaudu suutlikkust.

WTO sekretariaat on valmis toetama liikmeid nende püüdlustes saavutada s äästvam kaubandus, mis on WTO ja35;39 direktor, s Trade and Environment Division, kes ütles veebilehviku sulgemisel.

Veebileviprogramm ja videosalvestus on saadaval   Siin.



Eelmine: Tolli teoreetilise õppekeskuse ...

Järgmine: No